4 dojrzałe banany
pół tabliczki gorzkiej czekolady
100 g solonych fistaszków
1 szklanka mąki
1-1,5 szklanki mleka sojowego
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
odrobina cynamonu (opcjonalnie)
Czas przygotowania: około 30 minut
♥ Do miski wsyp mąkę i proszek do pieczenia, dolej mleko sojowe i energicznie wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Do masy możesz dorzucić także odrobinę cynamonu.
♥ Obierz banany, pokrój na 4 części - najpierw na pół, następnie wzdłuż. Zamocz w masie naleśnikowej.
♥ Na patelni rozgrzej olej, banany usmaż z obu stron do momentu, aż staną się pięknie złociste.
♥ Czekoladę połam na małe kawałki, wrzuć do miski i rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali. Dolej odrobinę mleka sojowego i dokładnie wymieszaj.
♥ Fistaszki pokrój na drobne kawałki.
Banany podawaj polane czekoladą i posypane orzeszkami!
Komentarze
Prześlij komentarz