180 g tofu
1 duża marchew
1 cebula
ok. 100 ml mleczka kokosowego
sos sojowy
sól, pieprz, ostra papryka, oregano
szczypta cukru
natka pietruszki
ulubiony makaron spaghetti
Czas przygotowania: około 30 minut
♥ Ugotuj makaron w delikatnie osolonej wodzie.
♥ Cebulę pokrój w kostkę. Marchew obierz i zetrzyj na dużych oczkach. Cebulkę usmaż na rozgrzanym oleju, w trakcie smażenia dodaj startą marchew.
♥ Tofu rozdrobnij widelcem na małe kawałeczki. Dopraw solą, pieprzem, papryką i sosem sojowym. Dorzuć do marchewki i cebuli, smaż przez ok. 5 min.
♥ Do zarumienionych na patelni składników, dolej passatę pomidorową i zagotuj. Następnie dodaj mleczko kokosowe i przyprawy - sól, pieprz, oregano, ostrą paprykę i odrobinę cukru. Dokładnie wymieszaj, zagotuj.
Komentarze
Prześlij komentarz