1 mango
2 garści świeżego szpinaku
3 buraki
sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie
oliwa
Czas przygotowania: około godziny
♥ Buraki obierz, pokrój w talarki, opłucz zimną wodą, wrzuć do miski i dolej odrobinę oliwy oraz przypraw ziołami. Następnie wyłóż na naczynie żaroodporne i piecz przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
♥ Kaszę ugotuj i odstaw do ostygnięcia.
♥ Szpinak dokładnie umyj.
♥ Mango obierz i pokrój w kostkę.
♥ Wszystkie składniki ułóż na talerzu w dowolnej kompozycji :)
Dodatkowo możesz przygotować dressing, ale nie jest to konieczne.
5 łyżek oliwy
2 łyżki soku z limonki
3 łyżki soku z cytryny
szczypta soli i pieprzu
oregano, zioła prowansalskie
odrobina cukru
♥ Wymieszaj wszystkie składniki i polej sałatkę. Dressing możesz wymieszać wyłącznie z kaszą - dzięki temu zyska fajny cytrusowy posmak!
Komentarze
Prześlij komentarz