200 g kurek
200 ml śmietanki sojowej
300 g makaronu tagliatelle
1 cebula
2 średnie ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
natka pietruszki
Czas przygotowania: około 30 minut
♥ Ugotuj makaron w delikatnie osolonej wodzie.
♥ Oczyść kurki - wrzuć do miski, dosyp łyżeczkę soli i zalej wrzątkiem na kilka sekund, delikatnie wymieszaj i wyłów kurki za pomocą cedzaka. Czynność powtórz 2-3 razy.
♥ Cebulę pokrój w małą kostkę, podsmaż. Dodaj drobno posiekany czosnek. Następnie dorzuć kurki, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, smaż je przez około 10 minut, aby się przyrumieniły.
♥ Na patelnię wlej śmietankę. Sos dopraw do smaku przyprawami. W razie potrzeby dolej odrobinę wody.
♥ Ugotowany makaron odcedź i dorzuć do sosu, dokładnie wymieszaj.
♥ Makaron podawaj posypany posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz