ok. 1 kg marchewki
3 pietruszki
1 mała cebula
2 ziemniaki
kostka wędzonego tofu
lubczyk
5 suszonych pomidorów
kilka liści laurowych
ziele angielskie
sól i pieprz
Czas przygotowania: do godziny
♥ Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju (najlepiej od razu w garnku).
♥ Obrać marchew, pietruszkę i ziemniaki, pokroić w kostkę i dorzucić do cebulki. Podsmażyć ok. 3 min.
♥ Warzywa zalać 1,5 l wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe i lubczyk. Gotować ok. 30 min.
♥ Dorzucić suszone pomidory i zblendować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby dolać odrobinę wody.
♥ Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć i wrzucić do marchewkowego kremu.
♥ Zupę-krem podawać z prażonym słonecznikiem i dynią oraz posiekanym lubczykiem.
Smacznego!
Sprawdź, co dobrego ma w sobie MARCHEW.
Komentarze
Prześlij komentarz